Bio boer/winkel Busschots

Mechelbaan 133
2500 Lier - Koningshooikt

Tel: 03/464 26 47 Fax: 03/464 26 46

Maandag tot vrijdag 10u-19u
Zaterdag 8u30-17u
Woensdag 9u-19u
Dinsdag gesloten

Wie in de zomer al trek krijgt in kool wordt op zijn wenken bediend met het verschijnen van spitskool rond half juni. De smaak ervan is nog aangenamer zoet dan die van witte kool. De knapperige spitskool voelt zich heel goed thuis in zomerse wokgerechten, een vegetarische spaghettisaus of een licht soepje. Je kan hem ook gemakkelijk raspen en tot zuurkool omtoveren.

Recept : Spitskool op Oosterse wijze.

Dit heb je nodig (voor 4 p) :
– ½ spitskool
– 1 rode paprika
– 1 teentje look
– 2 el sesamzaad
– 2 el sesamolie
– 1 el sojasaus
– 1 tl gemberpoeder of verse, geraspte gember

Snijd de kool en de paprika in dunne reepjes. Verhit de sesamolie in de pan, voeg de kool toe en laat al roerende 5 minuten bakken. Voeg de paprika, geperste look, gember en sojasaus toe en bak samen verder gaar (ongeveer 10 minuten). Blijf roeren. Bestrooi met sesamzaad.

Bron : Bijzondere groentegids – VELT vzw

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bio recepten