Bio boer/winkel Busschots

Mechelbaan 133
2500 Lier - Koningshooikt

Tel: 03/464 26 47 Fax: 03/464 26 46

Maandag tot vrijdag 10u-19u
Zaterdag 8u30-17u
Woensdag 9u-19u
Dinsdag gesloten

Koolrabi: dit is een verdikte stengel, die boven de grond groeit. De smaak is fris bloemkoolachtig wat maakt dat je koolrabi heel gemakkelijk in reepjes bij andere rauwkost kunt serveren of zo uit het vuistje kunt opsmikkelen. Maar koolrabi vindt eveneens zijn draai in soepen, stoofpotjes of zelfs gevuld met gehakt.

Recept : koolrabisoep met waterkers.

Dit heb je nodig (voor 4 p) :
– 2 tot 3 kleine koolrabi’s
– 100 g waterkers
– ca. 1 dl (soja)melk
– groentebouillon naar smaak
– peper

Schil de koolrabi’s en hak ze in stukken. Kook ze in wat water gaar. Hak de waterkers fijn. Voeg bouillon en water bij de soep en breng aan de kook. Voeg de waterkers toe. Mix de soep. Voeg de melk toe. Breng de soep op smaak.

Bron : Bijzondere groentegids – VELT vzw

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bio recepten