Bio boer/winkel Busschots

Mechelbaan 133
2500 Lier - Koningshooikt

Tel: 03/464 26 47 Fax: 03/464 26 46

Maandag tot vrijdag 10u-19u
Zaterdag 8u30-17u
Woensdag 9u-19u
Dinsdag gesloten

5 redenen om voor bio te kiezen

Lekker puur
Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Goed voor je lijf
Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Elke verder stap krijgt de aandacht die hij verdient. Zo leidt bio tot producten met een hoge voedingswaarde.

Schone akkers
Bio gebruikt geen kunstmest, pesticiden of ggo’s. Via vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding houdt de boer zijn grond vruchtbaar en zuiver. Een ideale voedingsbodem voor sterke en veerkrachtige granen, gezonde groeten en fruit en een gevarieerde fauna en flora.

Vriendelijk voor dieren
Biologische dieren kunnen vrij naar buiten, eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zomerverlichte stal. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen zoveel mogelijk te beperken. De dieren varen er wel bij.

100% toekomst
Onze voedselproductie is een mondiale aangelegenheid met invloed op de natuur, op het milieu en het klimaat, op het leven van boeren hier en in het zuiden. bio streeft naar een toekomst voor iedereen, wereldwijd.

Bron: Bioforum Vlaanderen – www.biomijnnatuur.be

Bio recepten