Bio boer/winkel Busschots

Mechelbaan 133
2500 Lier - Koningshooikt

Tel: 03/464 26 47 Fax: 03/464 26 46

Maandag tot vrijdag 10u-19u
Zaterdag 8u30-17u
Woensdag 9u-19u
Dinsdag gesloten

De aardpeer is zowel rauw (nootachtige smaak) te eten, als gekookt. Wanneer je ze kookt, doet de smaak denken aan die van artisjokken of schorseneren. In dit knolgewas zitten veel eiwitten, mineralen en suikers onder de vorm van inuline. Dit maakt dat de aardpeer heel geschikt is voor suikerzieken. Het is bij de bereiding niet nodig de knol te schillen : afborstelen en kort koken is al voldoende.

Recept : aardpeerpuree : (voor 4 p)

Dit heb je nodig:
– 500g aardappelen
– 250g aardperen
– 1 dl melk
– 2 el gehakte peterselie
– (kruiden)zout
– nootmuskaat

Stoom de aardperen gaar (=/- 8 min). Kook of stoom de aardappelen. Pel ze en plet ze fijn samen met de aardpeer, nootmuskaat en melk. Breng op smaak met het (kruiden)zout.

Bron : Bijzondere groentegids – VELT vzw

This entry was posted in Recepten and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bio recepten