Bio boer/winkel Busschots

Mechelbaan 133
2500 Lier - Koningshooikt

Tel: 03/464 26 47 Fax: 03/464 26 46

Maandag tot vrijdag 10u-19u
Zaterdag 8u30-17u
Woensdag 9u-19u
Dinsdag gesloten

’t Is gezond maar ’t smaakt naar de grond.

Zo klinkt vaak de commentaar van de tegenstanders van deze goed te bewaren en zelfs veelzijdige groente. Het is zaak om die basissmaak op te vangen met frisse tegenhangers zoals appeltjes, zure room of groene selder. Pittige of aromatische kaneel, gember, karwij of jeneverbessen toevoegen doet eveneens wonderen.

Rode bietjes worden het best gekookt in de schil, zodat de mooie kleur behouden blijft. Daarna kun je ze schillen en nog een tijdje in de koelkast bewaren. Iedereen zou toch eens in zijn of haar leven een bord borsjt moeten hebben gegeten : de stevige Russische rodebietensoep, opgediend met een lepel zure room …

Recept : rode biet met zoete aardappel :

Dit heb je nodig (voor 4 p) :
– 300 g rode biet
– 300 g zoete aardappel
– 2 teentjes look
– 1 ui
– 1 tl tijm- of rozemarijnhoning
– snuifje (fijngehakte) rozemarijn
– tijm
– 1 el olie

Maak de groenten schoon en schil ze dun. Snijd ze in blokjes en stoom ze gaar. Verwarm de olie en fruit de ui met de geperste look en de kruiden. Voeg nu de zoete aardappelen, de biet en de honing toe en laat nog ca. 5 minuten zachtjes bakken.

Bron : Bijzondere groentegids – VELT vzw

This entry was posted in Recepten and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bio recepten